Morenen Handelspark

Under utvikling

15.000 kvm kjøpesenter og 7.000 kvm storhandelsarealer

FagerStad ervervet i 2013 Tines gamle meieri på Morenen. Dette la grunnlaget vårt for en storstilt satsning på utvikling av Morenen Handelspark.

Morenen som handlested har historie fra 1976, da Coop Obs etablerte sin andre butikk i Norge her. Beliggenheten ved Brennemoen-krysset på nye E18 (Oslo – Stockholm) er midt mellom Askim og Mysen. Handelsparken har en sentral plassering i Østfold. Ca. 65.000 mennesker når Morenen med ca. 30 minutters kjøring. Området er avsatt i fylkesplanen for Østfold som ett av seks avlastningssentre for handel i Østfold.

Med FagerStad som utvikler har Morenen blitt utvidet til i dag å være ca 15.000 kvm kjøpesenter og ca 7.000 kvm storhandelsarealer. Nye aktører er bla. Biltema, Thansen, Jem & Fix, McDonalds og bensinautomatstasjon fra Shell Express.

I 2018 åpnet Scandic Brennemoen Hotell med 100 rom og konferansemulighet også ved Brennemoen-krysset. Det arbeides nå med mange spennende utviklingsmuligheter for området, som vil styrke punktet til det stedet man skal dra for å gjøre storhandelen i Indre Østfold.

Prosjektet gjennomføres i samarbeide med UNION Gruppen AS og NorgesGruppen Eiendom Øst AS.

Andre prosjekter