Sæter/ Nordstrand

Prosjektet Sæter Hage er et skikkelig løft for hele området. Fra å være et veikryss er det nå miljøgate, kollektivpunkt med doble trikkespor, brede fortau, samlingspunkter, trær og busker.

 

Arkitekturen i nye Sæter Hage har gitt Nordstrand et sentrum med gode butikker og utvidet service, uten at følelsen av nærmiljø og trivselen vil lide. All næringsvirksomhet ble planlagt ut i fra at de skal kunne fungere godt med boligenhetene. Målet var ikke å lage et nytt Sæter, men snarere et bedre Sæter.

Hagen står sentralt i Sæter Hage. En godt planlagt hage skal være som et skuespill – og på Sæter Hage får alle beboerne orkesterplass. Først og fremst har vi tatt hensyn til at hagen skal være på sitt beste hver eneste dag året rundt. Hver sesong har sine gleder, derfor har vi også tenkt på at alle skal kunne fryde seg over blomsterprakt og rimfrost, over høstløv og over den første sommerfuglen som skjærer luften i vårsolen. Det skal være plass til alle i hagen.

Prosjektet er utviklet med tanke på folk som ikke vil ha kjølig minimalisme, men som ønsker seg hyggelige omgivelser og generøse arkitektoniske grep i en moderne sammenheng. Det er store rom i forhold til arealet. De fleste leilighetene har lys som flommer inn fra to eller tre sider. Det er få leiligheter i hvert bygg, så det blir lett å bli kjent med naboene. Det betyr også at det er få personer som benytter hvert trappeløp eller heisen. Alle de 54 leilighetene har glede av den store hagen – og de som besitter en av toppleilighetene får også mulighet for egen takterrasse. Takhøyden er økt i forhold til det som er standard. Det samme gjelder dørene – noe som gir inntrykk av økt volum i leilighetene. Det er kjente leverandører for alle materialer og for utstyr. Alt i alt et spennende prosjekt, og et løft for området på Nordstrand.

 

Kontakt

FagerStad AS
,

E-mail: post@fagerstad.no